ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

7:30π.μ. - 8:45 π.μ.: Υποδοχή των παιδιών και ελεύθερο παιχνίδι στις γωνιές δραστηριοτήτων* της τάξης.

«Θέλουμε λίγο χρόνο, μόνοι ή με τους φίλους μας, να παίξουμε με τα παιχνίδια της τάξης, να εξερευνήσουμε, να φτιάξουμε πράγματα, να πλάσουμε ιστορίες, να ζωντανέψουμε τις ιστορίες μας…»   

8:45 π.μ. - 9:15 π.μ.: Πρωινό

 «Για να ξεκινήσουμε δυναμικά τη μέρα μας χρειαζόμαστε ένα καλό και υγιεινό πρωινό! Οι μικρότεροι από εμάς μαθαίνουμε σιγά σιγά να τρώμε μόνοι μας»

9:15π.μ.- 9:30π.μ.: Τακτοποίηση της τάξης

«Όλοι μαζί ή η ομάδα που είναι κάθε φορά υπεύθυνη συμμαζεύουμε!»

9:30 π.μ. - 10:00 π.μ.: Σχεδιασμός της ημέρας

«Καθόμαστε όλοι μαζί, συζητάμε τι κάναμε χθες και σχεδιάζουμε τι θα κάνουμε σήμερα. Χρειαζόμαστε κάποιες πληροφορίες (για παράδειγμα, τι μέρα έχουμε και τι καιρό κάνει) για να αποφασίσουμε που θα πάμε και με τι θα ασχοληθούμε.»

10:00 π.μ. - 11:30 π.μ.: Οργανωμένες διαθεματικές δραστηριότητες

«Ξεκινάμε την αποστολή που έχουμε αναλάβει για σήμερα: Μέσα στην τάξη ή έξω στην αυλή ή σε κάποιο άλλο χώρο εκτός σχολείου, πειραματιζόμαστε, ζωγραφίζουμε, διαβάζουμε παραμύθια, αφηγούμαστε τις δικές μας ιστορίες, σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε, υπολογίζουμε, παίζουμε μουσική, παίζουμε θέατρο, αθλούμαστε διασκεδάζουμε και τελικά μαθαίνουμε και ανακαλύπτουμε αυτό που μας ενδιαφέρει*»

10:30 π.μ. -11:00 π.μ.: Διάλειμμα

«Επειδή το χρειαζόμαστε καθημερινά και μας αρέσει πολύ να παίζουμε και να τρέχουμε στην αυλή μας!»

11:45 μ.μ. - 12:15 μ.μ.: Προετοιμασία για το μεσημεριανό φαγητό/ατομική υγιει­νή

«Αλλάζουμε, πηγαίνουμε τουαλέτα και πλένουμε πολύ καλά τα χέρια μας!»

12:15 π.μ. - 13:00 μ.μ.: Μεσημεριανό φαγητό

«Ώρα για φαγητό! Μετά από μία τόσο γεμάτη μέρα πεινάμε πολύ! Δεν τρώμε μόνο το φαγητό μας αλλά και τη σαλάτα και το φρούτο μας!»

13:00 μ.μ.-14:00 μ.μ: Ώρα ανάπαυσης

«Επειδή οι αποστολές μας είναι «κουραστικές» συχνά νυστάζουμε αυτήν την ώρα. Αν δεν θέλουμε να κοιμηθούμε μπορούμε απλώς να ξαπλώσουμε, να διαβάσουμε ένα παραμύθι ή να ακούσουμε απαλή μουσική και να ονειρευτούμε…»

14:00 μ.μ.- 15:00 μ.μ.: Συνέχιση δραστηριοτήτων πρωινού προγράμματος ή νέες δραστηριότητες- Απογευματινή ζώνη Νηπιαγωγείου

«Συνεχίζουμε τις δραστηριότητες που κάναμε το πρωί ή μας έρχονται νέες ιδέες για παιχνίδι. Ειδικά στο Νηπιαγωγείο που κουράζονται πιο δύσκολα αναλαμβάνουν καινούριες αποστολές»

15:00 μ.μ. -16:30 μ.μ. : Ελεύθερο παιχνίδι στις γωνιές. Απογευματινό. Τακτοποίηση των τάξεων.  Αναχώρηση.

«Άλλη μια μέρα έφτασε στο τέλος της! Αύριο πάλι!»